Ik wil een product terugsturen, hoe doe ik dat?

Ruilen, retourneren en garantie voor particuliere klanten

Heb je iets besteld maar ben je toch niet tevreden, of is het product stuk? Dan doen wij er alles aan om je te helpen.

Bedenktermijn en herroepingsrecht

  • Voor al je online aankopen geldt een wettelijke bedenktermijn (herroepingsrecht) van 14 dagen. De Zilverwinkel houdt echter een ruimere bedenktermijn van 30 dagen aan. Dit betekent dat je de bestelde producten kunt retourneren als je niet tevreden bent over het product of als het product niet aan je verwachtingen voldoet. Deze periode gaat in op de dag dat je pakketje door jou, of namens jou in ontvangst wordt genomen.
  • Voor je een product uit de verpakking haalt is het verstandig om eerst de verpakking te controleren. Tijdens de bedenktermijn van 30 dagen mag je het product openen en uittesten maar niet intensief gebruiken. Indien de verpakking of het product beschadigd is en niet meer als nieuw verkocht kan worden kunnen wij tot 75% van het aankoopbedrag crediteren.

Retourproces

Als je een product wilt retourneren, ga dan als volgt te werk:

  • Meldt je retour aan via klantenservice@dezilverwinkel.nl. Hierna zul je een e-mail van ons ontvangen waarin beschreven wordt wat te doen.
  • Na het versturen van je retour verzoek, heb je nog 14 dagen de tijd om het product terug te sturen.
  • De verpakkingen van onze producten zijn belangrijk. Het product moet worden teruggestuurd in de originele verpakking en zo onbeschadigd mogelijk. Schrijf geen teksten en plak geen stickers of plakband op de originele verpakking. Indien de verpakking of het product beschadigd is en niet meer als nieuw verkocht kan worden zullen wij tot 75% van het aankoopbedrag crediteren. Natuurlijk kun je de verpakking wel openen indien de aard, kenmerken of de werking van de goederen niet vast te stellen zijn aan de hand van de verpakking of de omschrijving op de website. Twijfel je nog? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@dezilverwinkel.nl.
  • Verpak het product goed in een omdoos of bubbelplastic om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen.
  • De verpakking van onze producten is belangrijk. Graag het product terug sturen in een zo oorspronkelijk mogelijke, onbeschadigde staat.
  • Wij betalen het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping aan je terug. Wij mogen hiermee echter wel wachten totdat we de retourzending hebben ontvangen en is geïnspecteerd door ons.